Ústí nad Labem

14. března

 

 
Aktuality

14.03.2024

BEZ KOFEINU: Jak invazní druhy rostlin a živočichů škodí přírodě

Víte, proč se ve dne nesmíme dotýkat bolševníku velkolepého? Víte, co hubí české druhy raků? Víte, proč v některých městech bojují s pouličními gangy papoušků? Za vše mohou takzvané biologické invaze. V rámci „dětské“ varianty Café Nobel Bez kofeinu o nich budou ve čtvrtek 14. března v ústeckém muzeu povídat pedagožka Mgr. Barbora Patoková ze Základní školy sv. Voršily v Praze a zoolog doc. Ing. Jiří Patoka, Ph.D., DiS. pražské Zemědělské univerzity.

Doporučená rezervace na mailu muzeumusti@muzeumusti.cz.


22.02.2024

Pozitivní spirála hmotnosti aneb Do základního tábora pod Everestem s pětikilovým batůžkem

Poučení o novém trendu ultralehké turistiky, jak cestovat (téměř) kamkoli na světě s minimalistickým vybavením, si pro vás na čtvrtek 22. února připravil Jiří Kostínek, outdoorový atlet, cestovatel a vedoucí kurzů ultralehké turistiky a seakayaku. Přednáška s praktickou ukázkou a nečekaným přesahem do psychohygieny, dějin tělesné výchovy, vytrvalostního tréninku, environmentalistiky a řízení rizika se koná v kavárně a restauraci Refugio v Tisé.



Café Nobel na Facebooku

facebook-icon

 

Café Nobel na YouTube 


 

 UJEP logo

OPVK_ver_zakladni_logolink_CB_cz

logo-IPRM_v09_090623-bez-pozadi.PNG

Doc. Dr. Ing. Petr Klusoň, Dsc.

Chemik

 

Narozen v Praze roku 1965. Studoval na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze a na State University of New York v americkém Buffalu. Dlouhodobě působil na University of Wales v britském Bangoru a na Imperial College v Londýně. V současné době se věnuje výzkumu v Ústavu chemických procesů Akademie věd České republiky a přednáší na Přírodovědecké fakultě UK v Praze.

Je autorem více než stovky odborných prací publikovaných převážně v zahraničí na témata z oblasti fyzikální a organické chemie. Působí jako sekretář České společnosti chemického inženýrství a je editorem časopisu ChemBioEng Reviews. V nakladatelství Academia mu nedávno vyšla populárně-vědecká kniha Jedová stopa, věnovaná jedům a otravám v historii lidstva.

OPVK_hor_zakladni_logolink_CB_cz   UJEP logo logo-IPRM_v09_090623-bez-pozadi.PNG   © 2012 UJEP