Ústí nad Labem

14. května(?)

 
Aktuality

13.03.2020

Na Café Nobel si pravděpodobně nezajdete ani v dubnu

AKTUALIZOVÁNO 27. 3. 
Aktuální informace o vývoji situace kolem našeho přednáškového cyklu budeme pravidelně zveřejňovat v tomto článku a také na našem facebookovém účtu.


19.03.2020

Lanýže: nejen delikatesa ale také součást české přírody

PŘEDNÁŠKA BYLA ZRUŠENA, USKUTEČNÍ SE V NÁHRADNÍM TERMÍNU, KTERÝ VČAS OZNÁMÍME
Na území České republiky se vyskytuje několik druhů lanýžů a v minulosti se zde konaly také pokusy o jejich pěstování. Lanýže jsou potenciálně zajímavou zemědělskou komoditou, což platí zejména o lanýži letním. Návštěvníkům teplické hvězdárny bude ve čtvrtek 19. března o stále ještě trochu tajemných lanýžích vyprávět mikrobiolog doc. RNDr. Milan Gryndler, CSc. z Přírodovědecké fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.



Café Nobel na Facebooku

facebook-icon

 

Café Nobel na YouTube 


 

 UJEP logo

OPVK_ver_zakladni_logolink_CB_cz

logo-IPRM_v09_090623-bez-pozadi.PNG

Doc. Dr. Ing. Petr Klusoň, Dsc.

Chemik

 

Narozen v Praze roku 1965. Studoval na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze a na State University of New York v americkém Buffalu. Dlouhodobě působil na University of Wales v britském Bangoru a na Imperial College v Londýně. V současné době se věnuje výzkumu v Ústavu chemických procesů Akademie věd České republiky a přednáší na Přírodovědecké fakultě UK v Praze.

Je autorem více než stovky odborných prací publikovaných převážně v zahraničí na témata z oblasti fyzikální a organické chemie. Působí jako sekretář České společnosti chemického inženýrství a je editorem časopisu ChemBioEng Reviews. V nakladatelství Academia mu nedávno vyšla populárně-vědecká kniha Jedová stopa, věnovaná jedům a otravám v historii lidstva.

OPVK_hor_zakladni_logolink_CB_cz   UJEP logo logo-IPRM_v09_090623-bez-pozadi.PNG   © 2012 UJEP