24.04.2025
Grónsko: ostrov, o kterém se mluví
22.04.2025
Kráska z Kladiny: Tři tisíce let staré bronzové vědro a pivo z pravěku
Narozen v Praze roku 1965. Studoval na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze a na State University of New York v americkém Buffalu. Dlouhodobě působil na University of Wales v britském Bangoru a na Imperial College v Londýně. V současné době se věnuje výzkumu v Ústavu chemických procesů Akademie věd České republiky a přednáší na Přírodovědecké fakultě UK v Praze.
Je autorem více než stovky odborných prací publikovaných převážně v zahraničí na témata z oblasti fyzikální a organické chemie. Působí jako sekretář České společnosti chemického inženýrství a je editorem časopisu ChemBioEng Reviews. V nakladatelství Academia mu nedávno vyšla populárně-vědecká kniha Jedová stopa, věnovaná jedům a otravám v historii lidstva.