Ústí nad Labem

9. května

 
Aktuality

09.05.2019

O UFO seriózně

Co je a co už není UFO a jak se tento fenomén zkoumá? Je to vůbec možné bez zatížení senzačními představami o létajících talířích a „malých zelených mužíčcích“? Jaké procento původně „nevysvětlených létajících objektů” se daří zařadit a jaké úkazy lidé nejčastěji považují za UFO? O tom bude ve čtvrtek 9. května v ústecké kavárně Bárka povídat publicista a záhadolog Ing. Vladimír Šiška, zakladatel a vedoucí projektu Záře.


25.04.2019

Poválečná Tisá

Historie obce po druhé světové válce nepřehlédnutelně odráží velké dějiny – odsun německé většiny, nástup komunismu i postupnou devastaci vystřídal výrazný rozvoj posledních desetiletí. V kavárně a restauraci Refugio v Tisé na Ústecku o tom bude ve čtvrtek 25. dubna vyprávět středoškolský učitel Mgr. Jiří ŘehákGymnázia Teplice, který se zabývá regionálními dějinami 20. století.



Café Nobel na Facebooku

facebook-icon

 UJEP logo

OPVK_ver_zakladni_logolink_CB_cz

logo-IPRM_v09_090623-bez-pozadi.PNG

16.10. 2012

Bio - Nebio také v Lounech

professional bioZajímá vás, jestli je BIO skutečně lepší než NEBIO? Chtěli byste vědět, co o tom soudí chemik - analytik? Pak zveme i lounské na další Café Nobel doc. Vlastimilem Dohnalem, jehož téma je Biopotraviny vs. konvenční potraviny.

 

Anotace přednášky:

V posledních letech se v obchodní síti stále častěji setkáváme s produkty ekologického zemědělství, nazývanými též biopotraviny. Produkce těchto potravin má svá přísná pravidla, jejichž dodržování je velmi důsledně kontrolováno dozorovými orgány. Narozdíl od konvenčních potravin, kde se na obalech často setkáme s nic neříkajícím označením původu „Vyrobeno v EU“, u biopotravin je možné mnohem detailněji zjistit jejich původ. Při jejich produkci nejsou používána průmyslová hnojiva a též je minimalizována aplikace veterinárních přípravků. Ekologický způsob pěstování rostlin či chovu zvířat má zcela jistě vliv na kvalitu produkce a její cenu. Jak je to však s výživovou hodnotou biopotravin ve srovnání s konvenčními? Jsou biopotraviny zdravější? Můžeme všichni jíst a žít „bio“? Není vyšší cena biopotravin pouze útokem na naše peněženky?


OPVK_hor_zakladni_logolink_CB_cz   UJEP logo logo-IPRM_v09_090623-bez-pozadi.PNG   © 2012 UJEP