Ústí nad Labem

5. června

 

 
Aktuality

05.06.2025

O kamenných (smírčích) křížích na Ústecku a Děčínsku

PRO VELKÝ ZÁJEM OPAKUJEME 
Proč kamenné kříže oblouznily tolik badatelů? Jsou všechny „tajemné“ nebo se u některých lze dopátrat jejich příběhu? A proč by měly zůstat stát, kde stojí?... Pouť po křížích z Ústecka a Děčínska podnikneme spolu s regionální historičkou Mgr. Natalií Belisovou. Koná se ve čtvrtek 5. června v Oblastním muzeu v Ústí nad Labem.


22.05.2025

Nemoci a klima ve středověku a novověku

Co všechno lze na toto téma vyčíst z českých kostnic prozradí ve čtvrtek 22. května návštěvníkům děčínské kavárny Coffee & Books geochemik prof. RNDr. Martin Mihaljevič, CSc. Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze



Café Nobel na Facebooku

 

Café Nobel na YouTube 

03.06. 2013

Víte, co jíte?

DSCF3533.JPGLucie a Vlastimil Dohnalovi jsou odborníky na výživu. Lucie je technoložka potravin a Vlasta chemik - analytik. Jejich povídání o dnešních bio i nebio potravinách bylo skutečně zajímavé. Většinou se totiž člověk nedozví, co jí. Přednášku Vlastimila Dohnala si můžete poslechnout zde:

Doc. RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D.: Čím se liší biopotraviny od běžné konvenční produkce

Doc. RNDr. Vlastimil Dohnal, Ph.D.: Nebezpečné látky v ovoci nebo zelenině, geneticky modifikované potraviny, potravinová aditiva - éčka


DSCF3545.JPG
DSCF3533.JPG
DSCF3532.JPG
DSCF3535.JPG
DSCF3538.JPG
DSCF3539.JPG

  © 2012 UJEP